2009-01-17
公司附近開咗間新酒樓,我地班為食兵團又要出動喇~門面華麗亦充滿氣派,紫白既配搭好柔和令人覺得好舒服~朝早打去訂位,難得係酒家接線都好有禮貌,一點去到就已經可以入坐!所以訂枱真係好重要,因為有好多冇訂枱既人等緊位!午市會有一d套餐可選擇,但係我地決定剩係食點心!有一款佢地叫「心食流沙包」既點心,既然佢地話必食,咁我地又試下啦!淡黃色既流沙包,熱辣辣,的確做到流沙既效果,不過餡料唔夠香唔夠滑,味道普通!蝦餃又做得唔錯喎,澄皮唔算太厚,蝦肉亦爽口彈牙!唔會有好多肥豬肉係入面,感覺冇咁油膩!春卷炸得鬆脆,可惜餡料唔夠平均,我食咗三件先有一件食到蝦仁!而其餘既點心都只係不過不失,未去到高水準,但又絕對唔會難食,全部皆係不過不失之作!不得不提佢既一個小食燒腩仔,皮脆肉嫩,一定要試試呀~價錢比同區貴,但服務係同區咁多間酒樓之中最好既!既然大家既質數差不多,咁我會寧願選擇有服務同埋環境比較舒適既去幫襯啦!
門面華麗亦充滿氣派,紫白既配搭好柔和令人覺得好舒服~
午市會有一d套餐可選擇,但係我地決定剩係食點心!
不得不提佢既一個小食燒腩仔,皮脆肉嫩,一定要試試呀~