2021-08-04 389 瀏覽
去上水搵家姐幫手搬屋,執嘢搞到八點幾先出去食飯,諗住求其搵間餐廳,因為10點後就冇嘢食。見到呢間裝修唔錯就入去試吓,入到去就即刻有服務員問我哋要唔要食象拔蚌,我哋見$400左右有兩隻就叫咗兩隻試吓。象拔蚌真心唔錯,雖然係比較細隻,兩隻切出嚟仲少過平時一隻。另外仲會送一個清湯俾唔食刺身嘅人灼一灼。之後叫咗個四人餐,套餐以每位計算,大概$200左右一位。本身會送每位兩隻鮑魚,鮑魚嘅味道就係充滿蒸魚豉油嘅味。另外仲有一人一碗湯。喺指定餐牌裏面我哋揀咗四個餸,味道中等,偏向較清淡。因為四人限聚,所以要分兩台,另外一台嘅屋企人就選擇左單點。呢個甜酸排骨好唔錯!呢個魚香茄子煲就麻麻哋,茄子煮得唔夠腍!對比起平時食開嘅芝士龍蝦伊麵,好滯好膩食緊野期間有嘢想搵侍應都好難,完全唔夠人手!埋單嘅時候,收銀員態度非常差!我哋埋單前一早講咗會員儲分,佢好差喺度同我哋講冇yuu!!!其實你哋理解能力有問題就檢討吓自己嘅態度,當佢理解到嘅時候都冇道歉。
喺指定餐牌裏面我哋揀咗四個餸,味道中等,偏向較清淡。
因為四人限聚,所以要分兩台,另外一台嘅屋企人就選擇左單點。
呢個甜酸排骨好唔錯!
呢個魚香茄子煲就麻麻哋,茄子煮得唔夠腍!
對比起平時食開嘅芝士龍蝦伊麵,好滯好膩