2017-02-23 1254 瀏覽
途經奧海城,記得上次黎食晚飯,野食OK,態度又幾好,就一班人黎食。周日下午茶,客人唔多,唔駛等位就入得。 五個人,俾張六人枱我地,凳貼凳,好迫的。我以前黎食呢張枱係4人枱黎,今次放左六個餐紙就話係六人枱,麥記六人枱大佢好多。個SIZE同隔黎張四人枱係一樣。見客人唔多,我地提議分枱,3人同2人一枱,某侍應拒絕,仲話一陣可能有客,跟住佢就攞埋啲餐牌走左去,等其他侍應應付。其實當時仲有好多吉枱,下午茶想RELAX啲唔想迫住一齊食,好掃興。坐好左,水又冇餐牌又冇!! 叫人攞餐牌先識攞黎。下午茶餐牌:泰式一口牛肉配飯 - 份量足,牛肉調味濃,配西蘭花,感覺較健康大蝦炒金邊粉 -  味道都唔錯, 但只係得面頭一隻蝦青咖哩配燒春雞配油鬆餅 - 青咖哩味道不錯,雞件只得兩件。油鬆餅微暖,太硬泰式蟹肉炒飯- 全冇鑊氣,味道普通 加了$36的兩款小食,極迷你。左邊脆炸魷魚軟骨只有幾粒,而右邊泰式炸蝦餅就得八達通咁細。甜品係芝麻蛋糕,唔太甜,但冇乜味道其間侍應都冇俾過水我地,唯有叫佢俾杯水,隔左陣送上一杯水,哈!!!

下午茶餐牌:
泰式一口牛肉配飯
大蝦炒金邊粉 -  味道都唔錯, 但只係得面頭一隻蝦
大蝦炒金邊粉
油鬆餅
青咖哩配燒春雞
泰式蟹肉炒飯- 全冇鑊氣,味道普通

泰式蟹肉炒飯
甜品係芝麻蛋糕,唔太甜,但冇乜味道
其間侍應都冇俾過水我地,唯有叫佢俾杯水,隔左陣送上一杯水
,哈!!!
2017-02-19