2023-07-30 478 瀏覽
行過見開左無幾耐, 就試下啦,買外賣,行去收銀處落單, 叫左個牛腩撈麵,一行埋去個收銀員揼低頭, 要叫先抬頭,落完單比張飛我,我就企埋一邊等,收銀員之後又即刻耷低頭, 好忙咁, 企咗10分鐘左右,發覺有啲唔對路,點解牛腩撈麵應該好快就整好,點解好似冇乜聲氣咁?咁就行埋去問個耷低頭嘅收銀員,佢先話俾我聽,原來喺另外嗰邊攞,咁點解唔一早落完單話俾我聽要過另一邊攞 , 使唔使一落完單就即刻耷低返個頭,收銀位其實唔應該成日耷低頭,疑似玩電話,關於錢銀嘅嘢應該要打醒十二分精神,同埋落完單叫個客過隔離攞有幾因難,一間食肆做得好唔好,除咗出品好之外,服務亦都好緊要, 你睇對面荳子就知,飲食業咁大競爭,做得唔好,轉眼就俾人淘汰!
牛腩撈