2012-02-17 2 瀏覽
之前在Groupon用$29買了那個聲稱價值$68的組合: 法包+小食+飲品, 來到見到同一款組合最新價錢為$38. 這不特止, 用Groupon買的仲只可以選擇menu內12款組合的其中4款. 但這也不特止, 我們用Groupon來買外賣的, 待應好似視而不見, 一直只serve堂食客.在門口附近得不到理睬, 行入鋪頭落order就被待應姐姐大聲話: "行出去等等". 但你行出去等, 他們就是不會理睬你, 繼續做堂食客, 結果唯有要強行走入去落order.然後就是一直等, 見到D堂食客 (有D比我們遲來的) 都全部上晒野食, 先會輪到企係度等外賣既人. 買個法包都等左25分鐘, 無左半個lunch time.響我等緊食品既中途, 我就留意下隔離採訪既過程, 有個女仔應該係做試食, 我見佢慢慢咁試各種食品, 然後隔左一陣就話好好味, 跟住其它果D女仔就跟住話要試, 我心諗係咪咁好味呀, 都係三文治o者, 有咩咁特別. 大約五分鐘後, 職員就好有禮貌咁送上我叫既食品放響我面前, 首先, 賣相真係唔錯, 起碼可以睇到佢地係有用心放好D食品比客人, 比起我上次食既越式三文治, 根本係兩回事,

買個法包都等左25分鐘, 無左半個lunch time.

響我等緊食品既中途, 我就留意下隔離採訪既過程, 有個女仔應該係做試食, 我見佢慢慢咁試各種食品, 然後隔左一陣就話好好味, 跟住其它果D女仔就跟住話要試, 我心諗係咪咁好味呀, 都係三文治o者, 有咩咁特別. 大約五分鐘後, 職員就好有禮貌咁送上我叫既食品放響我面前, 首先, 賣相真係唔錯, 起碼可以睇到佢地係有用心放好D食品比客人, 比起我上次食既越式三文治, 根本係兩回事, 完全冇得比, (我一路都覺得越南菜係冇賣相可言, 但今次我D改觀), 一份三文治係切開兩段上比我既, 我好奇問唯一既男職員(應該係整呢份三文治既人, 個男仔幾型人喎), 佢話份三文治係原本9寸長既, 因為方便客人進食所以就切成兩段, 有時亦方便一D女性可以大家share, 佢問我係咪想一條過9寸咁食, 可以立即整過份新既比我 (我心諗駛唔駛整過咁浪費呀, 但係我欣賞佢地對客人既態度, ok喎). 跟住我就試下個三文治啦, 一咬落去發覺外面好鬆脆, 麵飽入面就好軟, 同我之前食果次既感覺好唔同, 因為上次個飽好硬, 今次就好唔同, 而裡完來係有 1.牛油, 2.扎肉, 3.豬手肉, 4.雞鬆, 5.青瓜, 6.酸紅蘿蔔絲, 7. 芫荽, 仲有一種好特別既味道既醬, 佢地當然唔會講係咩啦, 本身我係食唔晒成份三文治, 但食食下就不知不覺食晒全份, 可能係因為三文治有一種好想食既味道, 但我講唔出係點樣. 至於杯飲物, 圓肉冰其實係龍眼肉冰, 不過係晒乾既龍眼肉做既, 本身我個人對於呢種乾貨唔係咁有興趣, 但佢地味道好清甜, 唔係想像之中咁甜, 幾ok.

論法包, 係OK既. 很大份、味道清新, 內有扎肉和另一種肉片, 還有青瓜、紅蘿蔔絲……還有那個 baguette, 外脆內軟新鮮, 與餡料配合. 10分我會畀7分.
但買外賣都好似要keep住去乞討服務咁, 令人難以接受.
2012-02-14
25 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
團購