週末老婆話想試吓呢間餐廳 趁老婆收工前早啲去到排隊 晏就打咗幾次電話想訂枱但無人聽同埋週末實多人所以早啲嚟 一路等都相安無事 最後等到入座 嗌我地入座的是一名身材略胖戴眼鏡的女員工 做完哂安心出行掃描埋針卡後 就諗住行入去餐廳睇吓邊個staff帶位 點知身後呢名女員工突然間嗌停我仲問我”乜你知道你坐邊張枱咩” 我同佢講”你都無講邊張” 佢回應”係囉 咁你等等我” 咁佢先帶枱 心諗邊有餐廳員工咁無禮貌 第一好多時候餐廳嗌枱嗰個要處理咁多人排隊嘅時間都好忙 咁就會有佢同事出嚟幫佢帶枱 我見你無帶枱所以我行入去睇吓邊個帶枱 第二如果係你帶枱 係咪可以預早同客人講”麻煩你地做一做安心出行掃描針卡後等一等我帶你地去邊張枱” 而唔係用呢啲問題去叫停客人 或者你真係唔記得講 咁你都可以講”唔好意思 客人 麻煩你等一等我 我帶你地去邊張枱”等等嘅說話都要嚟得好啲 佢老闆請著佢呢個員工真係當黑 疫情過後晚上有得堂食梗係想做好啲 唔係遲吓touchwood爆第六波到時候咩生意都唔駛做食物還可以嘅 只係一路谷住度氣 都唔覺特別出色呢間幫襯一次都嫌多 以後唔會再嚟
食物還可以嘅 只係一路谷住度氣 都唔覺特別出色
呢間幫襯一次都嫌多 以後唔會再嚟