2021-03-06 3308 瀏覽
一個星期去咗兩次,呢間將軍澳新開嘅海底撈係我喺大陸同埋香港食過咁多間海底撈體驗so far最好!雖然新開,侍應們都非常有禮貌殷勤同細心👍💖第一次去係星期二晏晝,唔需要排隊。第二次去係星期六晏晝,好彩有預先電話訂枱,因為我前一日星期五打去訂位嘅時候, 12/ 1點呢啲時間已經full Booking,所以book咗11:30呢個早啲嘅時間。不過佢有預留三分之二嘅枱比walk in服務態度一如以往的好,仲令我有驚喜嘅係以下幾點:一、見到我自己玩電話,主動提供手機支架二、主動幫我撇油三、我叫咗蕃茄湯底,侍應主動推薦隱藏菜單四、生日佈置有心思,貼咗氣球同埋生日快樂喺窗五、見到我夾面雞手鴨腳,侍應主動幫手夾面而家新開張有提供午市套餐,星期一至日,下午四點前都有,好抵食 🤤 有齊魚/肉、蔬菜、同埋主食。我兩次都食到好飽,食埋佢啲小食,甜品,水果,飯後雪米滋⋯⋯真心覺得抵食,服務態度都好好。環境乾淨衛生,佢哋而家都有美甲服務啦 ☺️

服務態度一如以往的好,仲令我有驚喜嘅係以下幾點:
一、見到我自己玩電話,主動提供手機支架
二、主動幫我撇油
三、我叫咗蕃茄湯底,侍應主動推薦隱藏菜單
四、生日佈置有心思,貼咗氣球同埋生日快樂喺窗
五、見到我夾面雞手鴨腳,侍應主動幫手夾面