2024-04-08 395 瀏覽
我之前從未去過蓮香樓食飯,所以不知以前既蓮香樓係點。但見今次開反,我都想支持一下香港既食肆,於是今日2點零鐘去到。我地坐埋去張枱到,枱下有雞骨,上手用過既紙巾同埋快子,無人會清潔一下,不過都吾緊要。 我地本來想食點心,兩點零侍應話無點心只有小菜叫,所以我地唯有點左一個海鮮麵食,跟住後來問佢地另一位同事先知3點先cut點心。但2點零以經cut左點心🥲跟住有一男一女入黎,本來想坐我地隔離張吉枱,但呢張枱由我地一入黎,到我地食完野張枱都係無執過,個侍應為左吾想執枱,情願叫果兩個人去另一張細枱同兩個阿伯搭枱。當然見到果兩個人嬲嬲地,開左茶比佢地都起身走左🤣,侍應們可能都是前公司老伙記,搞吾掂🤣,感覺他們都比較懶散。我相信大家如果吾係想食呢到既情懷應該吾會想黎🤣因為好多茶樓既野食都好食過佢。最後評論一下食物,飲茶方式有情懷,食物味道係ok既,門口果杯手沖飲品,其實味道真係好一般🤣,或者可能我選錯野飲啦。可能其他好好飲既。大家可以試一試,$38蚊一杯都吾算貴可以接受既價。

2024-04-07