2009-06-27
提早慶祝父親節落,去呢間竹園食晚飯,最後一肚火啦點菜時,睇下個餐牌先叫佢地轉頭黎,冇1分鐘就有個西裝友唔知部長定係經理,企住你後面,好趕咁吹你點菜咁,好啦,就點菜喇,d野食好差lor,芝士龍蝦,個西裝友話好出名,但唔覺好食,d龍蝦冇鮮味靠d結結既芝士蓋住,叫左個法式麵面,又勁耐都未黎,黎到d芝士凍晒and結到爆 點食丫叫左條星斑500幾蚊,呢個先過份,佢話幫我開左條魚,我睇住佢好難咁cut開佢,睇到條魚仲透明喎,攞明係唔熟啦,個西裝叔叔係咁"畢"d豉油淋落去,我心諗佢唔係想用豉油淋番熟佢呀,真係驚佢就咁走左去,忍唔住咪出口話哥哥仔條魚仲生喎,佢話拎番去廚房,咁就捧住條魚走人,條魚再拎黎,佢cut開條魚cut到魚蓉咁,又係咁淋豉油落去,大佬呀,佢食過魚未呀,毫無常識喎,食魚係食鮮味嘛,不如佢改個名,叫個豉油浸魚,我都冇咁嬲喎,條魚完全係"鞋"lor,食紙皮咁d人服務十萬個差,未食完野已經上個果盤黎話個果盤送的唔駛錢,我d野食到七七八八啫,但都未食完喎,趕人走咁lor.雖然你出面有人等位啫,我相信都唔差在個少少時間啦講起d服務員服務差,英文水準都笑死人,因為佢枱與枱之間根完背對背,隔離的外
講起d服務員服務差,英文水準都笑死人,因為佢枱與枱之間根完背對背,隔離的外藉男女同佢地溝通,真係指住個餐牌用圖畫溝通,佢地係simple到唔simple english,好心佢地係尖沙咀遊客區,請人就有番d英文水準啦
感覺佢地真係做遊客生意lor, 因為 冇下次