2013-08-16
V city新開左好多間餐廳,本來想試羅麥記,但因太多人同太肚餓,見隔離呢間Izumi curry無咩人,就入左去。因為無咩人,所以唔洗等,成間舖客人量好少,無一半,但出面其他餐廳都等好多人,都開始驚係咪會中伏.之後我地2個人叫左2個雞肉咖哩飯,有配野飲+沙津既.坐左20分鐘,開始有d唔耐煩,連野飲沙律都未上,明明見到吧台既服務員係度發呆,又唔郁手做野。成間舖有5個服務員負責樓面,但成日見佢地企埋一堆傾計,我地舉手想追追d食物,d服務員企係一堆,3個望到,得1個理我地。追左之後起碼5分鐘先見到個發呆既服務員郁手整野。過多5分鐘先上飲品同生菜沙律,其實生菜沙律有無禁難整?最離譜係我地聽到隔離對夫婦等左1小時都未有食物,沙律都無,佢地追問先話漏左單.我地再等左10-15分鐘個雞肉咖哩飯先泥,泥到睇到真係嬲,個5舊肉,加d飯咖哩汁,洗唔洗整禁耐?仲要餐廳係無咩客人,服務員又掛住堆埋一堆傾計,發呆。得2個男同女服務員真係做野又有禮貌。我地隔離個兩夫婦仲慘,我地食左10分鐘d野都仲未到,問服務員,又話而架整,明明成75分鐘落單,最後佢地唔食走左。真係唔會再去食!
之後我地2個人叫左2個雞肉咖哩飯,有配野飲+沙津既.
真係唔會再去食!