2021-01-21 780 瀏覽
朋友最近話去過小白鷺餐廳,已經轉了手,重新裝修有戶外pet zone area ,憑相片中舒適寬敞戶外梳位椅,便用link 預訂pet zone area ,註明2人及2毛孩,並收到確認電郵。以前出面全部係咪錶停車場,依家有些車位有’專用車位‘的牌放在停車位,沒有註明是誰人或餐廳專用,其餘停車位已泊滿,我唯有先帶1隻毛孩落車去餐廳取位及詢問邊度可以泊車。去到門口,見到入面有兩三個侍應,其中一男一女明明見到我拖住毛孩在門外,都無意思想出來招呼。由於拖住毛孩,唔想拖佢入去indoor ,我knock 左兩次玻璃門,好大聲,個女侍應至施施然行出來問我有冇book 枱,態度傲慢,問佢邊度泊車,佢就求其話泊路邊。佢帶我去咗旁邊有太陽傘的outdoor area,果度好明顯唔係pet zone area,枱與枱之間排得好密,雖然每張枱上有透明屏風相隔,但人會好正常向後relax 坐,同隔離枱既人只有15 cm 距離,非常近。我搵另一個侍應問,我話book 左pet zone area,我話呢度係唔係,佢話pet zone area 裝修緊。如果係咁,佢哋既booking link 或 confir

如果係咁,佢哋既booking link 或 confirm booking email 應該要講明per zone area 暫停!我哋帶住2隻毛孩,又要坐到咁迫,極度唔理想⋯⋯我寧願去返西貢。除咗餐廳,其他範圍仲整緊,無地方俾人&毛孩周圍行下。

我打電話俾老公,叫佢泊路邊,但佢望唔到邊個路邊可以泊車,10 分鐘後,佢話原來有個餐廰staff 會在咪錶停車場門口,咁啱佢走開左,最後佢俾咗個‘專用車位’我老公泊車。其實餐廳應該要提供多啲泊車安排資料在booking link 或者餐廳門口!

由於環境相當擠迫,我哋快快食完就埋單,由坐低到走唔夠1個鐘。隔離枱一對男女,早過我哋坐低order 野食,果位女仕追個侍應話等左1個鐘仲未來main course.....個男仕食完個main course over 30 分鐘......

總括而言,餐廳服務員態度差,安排未符合預訂要求,其他配套設施未完善,周圍環境仲未整好,應該有排都唔會再去!

2021-01-20