2022-12-26 1048 瀏覽
今日下午,同老婆經過呢間鋪,見到有巴基斯坦咖哩食,被吸引咗入去試吓。我地order一份咖喱牛腩配簿餅同一份炸雞翼薯條,跟餐飲品珍多冰+凍OT當杯珍多冰上枱後,我同老婆飲左一啖都覺得杯野有啲怪味,要求侍應(四眼,老女人)換其他飲品,點知佢嘅回應係:「指餐廳杯野飲無問題,而係食客要求換,所以要加返相同價錢。」重話:「如果每位食客都咁換咪唔洗做生意」呢刻,我即刻火滾,我唔係貪你杯野飲,而係因為有問題先要求換,佢竟然講啲咁嘅野。個侍應重想同我理論,我話:「加錢就無可能,咁你換唔換。」最終佢有換,但我都廢事飲。之後,佢個咖喱上枱,我地又發現咖喱入面有成5-7cm長既膠紙(可能係包裝膠紙)。我再叫返同一個侍應過嚟,我問佢:「今次又邊個既錯?」佢終於死狗咁話係餐廳既錯,話幫我取消。真心低能。我都無要求你做咩,呢啲咩態度?重點:餐廳係收10% charge

真心低能。我都無要求你做咩,呢啲咩態度?

重點:餐廳係收10% charge
2022-12-24