2024-09-21 278 瀏覽
又話碗有碟話碟, 奶茶好滑, 茶及奶比例一流, 湯粉個湯就好咸, 整體食物質素及味道有點似澳牛, 而服務態度就比澳牛更差, 至少澳牛落單唔會"西面"!今次是初嘗聯發, 當時都冇乜嘢人, 得兩枱人, 我一坐低叫了一聲"唔該"希望點餐, 女待應(稍微胖, 冇戴口罩的一個, 人客埋單會去收錢)當時剛好在我前走過, 在轉身期間比我見倒佢"西面"兼戚嘴, 比我感覺係麻煩咗佢要轉身!行到埋我張枱, 木無表情, 就咁企響度, 連問句食乜嘢都冇。食完後, 我叫另一個女待應落單兩杯凍奶茶外賣, 由于要揸車, 並表明比錢要一個膠袋打包奶茶, 哩個戴口罩女待應後來就攞咗個膠袋放咗響枱面, 幾分鐘後, 西面女待應就已經打包咗兩杯外賣奶茶放響我枱面, 跟手二話不説, 大力扯走已經放響枱個膠袋。嘩!亞嬋, 我欠你好多錢嗎?怪不得咁多人比上食嘢, 香港真仲有冇得救呀?