2014-08-15 305 瀏覽
今日我地乎厘一行五古力個女仔係大圍食完飯就搵甜品食,去到古力梳乎厘一間鋪頭個招牌古力同態度度裏面裝修都係粉紅辣辣辣色,好似幾靚幾吸引咁,仲要係開放廚房出面可以睇到師傅做甜品既過程,有個載帽既人唔知老闆定侍應走出黎同我地介紹甜品,比個餐牌我地睇,其實我地都唔知食咩哈哈哈好,我地一路睇一意足了路聽到佢講問我地想 食咩,仲話唔食佢地都可以介紹其他甜水鋪人有佢無既野,咁我地都無咩所謂,見到咁有誠意咁仲話雪糕用movenpick黎個牌子,咁我地咪即管試試佢我地五個人叫左四樣野 因為都唔係太餓朱古力梳fu厘配朱古力雪糕香蕉班蘭窩夫配rum 酒提子法色香草燴梨配雲哩拿法色脆糖燉蛋開餐lu等左十分鐘 先黎左三樣 個侍應同我講食住等個梳fu厘我地先食個窩夫 ,外脆內軟,超正呀,熱辣辣,再配個加埋個雪糕食,一流既水準,好少食到窩夫咁正,可惜美中不足個香蕉熟個頭,之後再上個香草梨,好靚呀,我地個個拎黎影相,呢個係凍食,佢配搭左燒左既蛋黃醬簡直一流,又唔會太甜,個雪糕仲好多黑色一點點既雲哩拿籽,到個法燉蛋,個蛋咪好夠,好滑啲糖都燒得好靚,想帶一個俾老公食,咁問個侍應可唔可以外賣,個侍應反而問返我住邊,佢話過左

食咩

糕用movenpick黎個牌子,咁我地咪即管試試佢

我地五個人叫左四樣野 因為都唔係太餓

朱古力梳fu厘配朱古力雪糕

香蕉班蘭窩夫配rum 酒提子

法色香草燴梨配雲哩拿

法色脆糖燉蛋

開餐lu
等左十分鐘 先黎左三樣 個侍應同我講食住等個梳fu厘

啲糖都燒得好靚,想帶一個俾老公食,咁問個侍應可唔可以外賣,個侍應反而問返我住邊,佢話過左半個鍾

都會熔啲糖,唔好食,都幾細心,我住我遠聽佢咁講我放棄左,老公無口福喇,到最後,朱古力梳fu厘黎喇,等左廿分鐘,黎喇黎喇,好好好大個呀,好香呀,我係道諗緊食落唔知好唔好味,我個朋友就一口咬左佢一淡,好滑呀,焗到岩岩好,大家都好似未食飯咁搶食 一分鐘唔洗就ko左佢鳥,哈哈哈,大家食飽飽都心滿意足了!
 埋單走人每人都係四十幾蚊,唔算貴,最緊要有靚雪糕食,希望佢地keep住個質數同服務喇,等我下次帶埋老公去先
2014-08-14
  • 班蘭窩夫