2019-05-05
係屋企附近搵間餐廳開飯,平時食開連鎖茶記,今次諗住幫襯下小店, 不過咁就出事。。。1.加單叫杯野飲,揮手叫個無野做緊既阿姐A,佢指住另外個阿姐叫我搵佢,另外個阿姐做緊野,邊得閒理我...轉頭個阿姐A見無人理我,走反黎大大聲咁問要咩, 我講左3次要既野佢都聽唔到,仲擺出好不耐煩既樣。。2.食物都整得幾差,無味又多油,平時我都食得清淡,但今次呢碟我都接受唔到,真係一點味道都無。。3. 野食難食都算,最慘係佢既態度令人好唔舒服, 除左落單比面色個客睇, 我未食完就執枱,開到個冷氣勁凍,明明成間餐廳一半都坐唔滿,出面又無人等位。。咁都要趕客走?總括黎講,間餐廳好似唔想做生意咁,自問食野速度快同對食物味道無咩要求既人,可以一試。 間餐廳唯一可取的地方就是晚飯時間不用等位。