2021-03-28
一向鐘意幫襯小店,今晚趕住睇戲,見店內冇人,18:45就啦啦聲入去食小小野就走人。一入門口要掃『出行』已成了習慣,但我地望來望去揾唔到QR code,個店員唔出聲,只係指一指大門下角位置就算,我地要彎底身掃個QR code, 點知掃極都掃唔到,我地就坐底填紙仔。叫完餐想做少少野先,拎部notebook出嚟,問佢有冇wifi, 佢只係比左張人地嘅單我,咩都冇講,原來wifi password, 係張單底部,我忍妳,只係想快快手手食完即走。講番食物方面,見到個Dinner menu 其實一D 都唔貴,晚餐有湯送,而且又唔加一,晚餐真係算低食架。我地叫左兩個意粉及一杯Cappuccino。1.煙肉牛油果意粉,不過不失2.帶子明太子意粉,味道剛好,帶子就細粒左少少,不過好多明太子。3.Cappuccino 一般啦,如果佢專門就coffee shop, 咁杯咖啡就失敗左少少,唔均勻。總結:逗留時間35分鐘,食物OK, 環境一般,小店預左迫,服務態度差到一個點,唔會再幫襯。
1.煙肉牛油果意粉,不過不失