2023-03-01
餐晚餐係慶祝生日飯,本身開開心心慶祝,比依間餐廳搞到無晒引。想叫紅酒飲,waiter十問九唔應,叫佢介紹又唔識介紹,連遞本drink menu都唔識,要叫先識拎。仲要waiter講野串到呢,唔知以為我得罪佢😡送餐先搞笑,送到好似去左茶餐廳甘,求其放喺枱,正常見到客人放咗個人物品係枱面都會提提客人拎開呀,但waiter理都唔理,想直接放上面,完全冇出聲提客人,面口仲要係你做咩亂擺野係枱面阻住我放底野既樣😡之後執野仲要執到啲野跌晒,仲倒瀉杯酒,差啲倒落部電話度😡野食先更垃圾,做得中菜餐廳,啲中式野食都唔掂,避風塘炒蟹完全無辣味、蟹又無肉,鮑魚唔新鮮,大蝦又霉又唔新鮮,片皮鴨肉質太實而且黎到已經凍晒,唯一好味啲淨係得個湯飯。之後仲發現啲片皮鴨係放晒喺入口、近lift位切,附近不停有人出入,完全無衛生意識😡最後叫個甜品更加用垃圾黎形容,整tiramisu跟本無技巧可言,任何新手都整得出,但佢一間高級餐廳整個tiramisu整到似新手整甘難食,咁就唔好賣啦!做返自己中式甜品咪算,整咩西式甜品!?無圖去證明以上問題,因實在太垃圾唔值得影相留念😡😡此餐廳永久black list!
之後執野仲要執到啲野跌晒,仲倒瀉杯酒,差啲倒落部電話度😡