2023-02-02 433 瀏覽
去得屋村茶餐廳,對食物唔會有咩期望,但係絕對冇諗過我來比錢你賺,仲要受你氣。話說尋晚9:00附近茶餐廳都收晒,我見佢仲開門,再諗住入去食過頹飯,叫咗個粟米龍脷柳小菜套餐,食物賣相就自己睇囉,去醃到啲魚非常之鹹就知道啲食物有幾新鮮,算啦,喺屋村幾十蚊食垃圾都預咗㗎啦!佢嘅服務唔好咁差先得㗎,我食到一半見佢仲有個例湯未嚟,就問吓佢:「即係,係咪仲有個湯?」,點知佢話:「唔好呀!買晒㗎啦!」,然後再話:「你又唔早啲出聲?」,但係明明係我問之前佢就問啲熟客:「要唔要例湯?送俾你飲。」我火都嚟就好唔客氣咁樣鬧返佢,咁我都仲係坐喺度鬧,都仲未起身,佢哋即刻係咁講對唔住,驚死我有進一步行動咁樣,跟住仲話:「仲有例湯,仲有例湯」,「唔好勞氣,唔好勞氣」,總之就係欺善怕惡到一個點。總之我就算香港真係饑荒嘅話都唔會再幫襯佢㗎喇,如果各位網友冇辦法真係要幫襯佢嘅話,就可以對佢哋惡啲,唔使咁客氣,有咩就鬧爆佢哋得㗎啦,咁樣服務可能會好返少少。