2008-12-31 20 瀏覽
呢度好耐冇黎過喇~以前0係尖咀做野時都黎過幾次,始終唔係咁就腳嘛~其實本來諗住行去海港城先食,但行行下落雨冇帶遮,見斜對面就係世華,心諗不如重遊一下故地啦~今次一上樓梯,就已經有位男士好有禮貌咁打招呼、帶位,我見當時已經過左5點半,就問下「仲有冇下午茶呢?」,佢答「有」,跟住從號碼夾度抽出餐牌揭到下午茶0個版俾我睇,「你睇睇有咩0岩食」,然後又好快咁俾左杯清水&餐具(匙更、叉)上檯。我見下午茶餐原來供應到6點半,之後約左人9點幾先再食野,都係食多d野暖肚好d,叫左乾炒牛河,有野飲奉送,我叫左熱奶茶。我見餐牌有d新推介,記得有隻咩蘋果豬扒套餐,一向覺得生果唔係幾0岩熟食0既我就當然唔會捧場啦等野食期間,我就周圍望下,發覺呢度裝修過,睇落去好新同光猛,冇以前咁陰暗,又多左幾部電視,播緊now TV節目,感覺舒服左~奶茶黎先,雖然天氣涼左好多,但都夠熱,落咖啡糖都好快溶,茶同奶都夠味,色水都0岩丫~個炒河都等左超過15分鐘先黎,之但係又唔係0岩0岩炒完上碟熱辣辣,d河粉都幾碎,我即刻舉手要筷子,又係0個位男士,佢雙手端左一對好似酒樓用紙套包好0既筷子俾我,見到佢呢個殷勤模樣,我0個刻差d想笑

個炒河都等左超過15分鐘先黎,之但係又唔係0岩0岩炒完上碟熱辣辣,d河粉都幾碎,我即刻舉手要筷子,又係0個位男士,佢雙手端左一對好似酒樓用紙套包好0既筷子俾我,見到佢呢個殷勤模樣,我0個刻差d想笑出黎

d牛肉同河粉都有d過火,燶左dd,有鑊屎,但味道ok,好彩d芽菜又唔會燶哂或太生,牛肉稍嫌薄左dd,所以熟得滯

整體黎講,食物ok,環境ok,服務最ok
乾炒牛河+熱奶茶