2006-02-22 8 瀏覽
係度食野一肚氣囉!晚飯時間同男友黎食,坐滿但冇人等位的,我地問有冇分吸煙區,佢地又話冇,咁咪想等張檯係附近冇人食煙架啦,點知個應該都話得下事的侍應,勁寸係度同佢d同事叫:『佢地要卡位喎,有位唔坐要等第2張檯丫』,家陣佢地真係生意唔休做嗎???到坐低左點野食,點左個蜆介魚腐炒米線(好味!),芝士鱈魚焗飯(配菜冇味,汁又冇味!),上湯浸小籠包(貪玩點的…唔值得試的一個食物= =),仲有2杯檸茶。唔知係咪真係生意好到乜咁呢,我只係揮手想叫人寫野又冇人理,男朋友直情攔住頭先幫我地安排位果個侍應。不過搞笑的係,佢好似好忙咁,我地只係講左要『蜆介魚腐炒米線』,佢轉身就趕住走人…比d智慧啦哥哥…2個人唔會就咁一個米線掛!結果依張單足足叫停左條友3次,先落完張單。最後唔知條友係咪有心玩野,特登叫個食煙的坐我地後面,結果食完即走!!!我諗都唔會再黎依間食!!
係度食野一肚氣囉!