2017-10-22 632 瀏覽
其實人老左,病左,坐輪椅是否好有問題?大家第時都會老,拿少少愛心出來,難度都唔可以嗎?就要被人歧視,被服務員惡意對待。今早同平日一樣同仔仔,姐姐,阿爸出街食早餐,我明白店細小,輪椅大,唔多唔少都會阻住人做生意,所以平時人地等10分鐘,我地都要等足30分鐘或以上,我都理解唔介意,因為都等坐門口既台,但今日實在太差,已經耐心等候,進店後坐低,被人叫坐第二度ok, 落單侍應態度好差,ok..... 來到食物錯左,問番個侍應仲俾佢罵我講錯,仲要大大聲。。(姐姐聽住我正確),我都算話唔緊要,照食錯個樣食物,之後仔仔未食完碗面,就想收左佢,我話仲要食,好啦。。。最後盡快食完快點走,俾錢都俾人黑面,仲想唔找錢俾我,我叫佢找番。到走啦,店員執台仲罵我。。我真係頂唔順大大聲問佢,係咪輪椅唔可以去食,如是請貼紙出門口。。。。真是不知所謂。