2022-09-25
胃口唔好想食泰國野開開胃,朋友揀左呢間新式泰國菜,無論菜式,調味,飲品都好新穎,泰得黎味道好有驚喜!地道泰式海鮮桶-醬汁好特別唔係一般泰式味道,有啲泰式酸辣Mix 韓國甜甜辣辣的感覺, 非常出色-有大蝦,原粒帶子,藍青口,魷魚等等,新鮮肥美。尤其係大蝦,肉質彈牙。柚子沙律-蝦的質素好高,大大隻又爽甜。-overall 調味不會過多,微微的甜辣,主要靠柚子自身的鮮甜味做主角泰式濕炒海鮮停頓-一上枱姐有被驚喜到!原來停頓係咁解,就係快子夾面個𣊬間停低,好似魔術咁 -以為玩味濃的dish 都不會太好食,不是!面係有炸過的所以口感十足,汁係有好香濃海鮮味,mix 起食每條面都沾到海鮮汁。-海鮮份量好多好多,大蜆同沙白都好鮮甜。芒果糯米飯-非常有驚喜的一碟!係姐第一次食到的味道。糯米飯唔係傳統的做法,而係用蛋煎香的,加埋芒果, 比一般的芒果糯米飯會多左蛋香同煎過後的煎香味。-芒果份量好多,食完飯都仲有芒果剩,讚!香茅世界-非常泰!香茅果好出,重點係加左龍眼令成杯特飲更香甜。
地道泰式海鮮桶
柚子沙律
-蝦的質素好高,大大隻又爽甜。
泰式濕炒海鮮停頓
-海鮮份量好多好多,大蜆同沙白都好鮮甜。
芒果糯米飯
-芒果份量好多,食完飯都仲有芒果剩,讚!
香茅世界
-非常泰!香茅果好出,重點係加左龍眼令成杯特飲更香甜。