2024-01-29
想教班前搵間靚餐廳食lunch,揀左位於朗豪坊嘅The Pont ,估唔到呢間位於鬧市嘅後花園,食物水準都唔錯。主食叫咗香辣蕃茄意式肉腸長通炒同煙三文魚牛油果牛角窩夫,長通炒同肉腸等配料份量好足,每啖都有好多芝士碎,長通粉亦夠彈牙,煙三文魚同牛油果都新鮮,調味相對較濃,可惜牛角窩夫略為稔身唔夠鬆化。飲品係一上枱就好香嘅Baileys coffee同幸福花園,即士多啤梨杏仁乳酪沙冰,粉紅色士多啤梨沙冰配奇異果片,味道唔會太甜,顏色非常夢幻。特登留肚食甜品,因為甜品就幫呢餐加到好多分喇♡係我最鍾意嘅超creamy Tiramisu!表層Tiramisu 細滑香甜,底層係脆脆麵包粒同杏仁片,撈埋一齊食可以享受到另一種口感,外型仲係好適合打卡嘅可愛小盆栽🌱用Openrice網上訂Tea time有75折,所以好抵食。