2021-06-08
復活節長假期, 當然要陪下主子! 本來想去離島, 但怕天氣唔好, 所以都係去西九文化區行下、食下嘢! 當日去到大約13:00, 本來想去留白, 但係店員話要BOOK 位。之後想去侘寂珈琲 • 喫茶, 但係店員話而家唔招待狗了 (坐出面都唔得)。於是我哋就揀咗食Hooman, 不過因為坐室外位要自行等位, 唔駛拎籌, 於是我哋就唯有喺外面痴痴咁等位, 等咗半個鍾先有位。一坐低就睇下食咩先...... 熱狗以唔同狗種命名, 好得意! 熱狗仲可以按照自己喜好嚟拼除咗熱狗, 仲有其他嘢食!有ALL DAY BREAKFAST 沙律, 仲有薯條同焗薯等......甜品都有當然仲有好多唔同飲品揀。點餐時仲發現有special menuHotdog - Poodle (法蘭克福香腸, 肉醬, 洋蒽粒, 醃黃瓜, 茄汁&芥末醬)呢個係老公叫嘅, 佢讚口不絕喎!Hotdog - Chihuahua (法蘭克福香腸, 芝士, 脆脆煙肉, 烤蒜, 大蒜蛋黃醬)身為一個蒜頭FANS, 見到呢個熱狗簡直即刻心心眼諗都唔駛諗就即點啦! 仲加咗$28 配埋扭扭薯條!一咬落去略嫌竹炭熱狗包有D 乾但係個大蒜蛋黃醬
一坐低就睇下食咩先......
熱狗以唔同狗種命名, 好得意!
熱狗仲可以按照自己喜好嚟拼
除咗熱狗, 仲有其他嘢食!
甜品都有
當然仲有好多唔同飲品揀。
點餐時仲發現有special menu
呢個係老公叫嘅, 佢讚口不絕喎!
身為一個蒜頭FANS, 見到呢個熱狗簡直即刻心心眼
諗都唔駛諗就即點啦! 仲加咗$28 配埋扭扭薯條!
一咬落去略嫌竹炭熱狗包有D 乾
但係個大蒜蛋黃醬好驚喜! 食落有陣陣生蒜嘅辛, 好正!
烤蒜加埋煙肉連埋腸一齊食, 又淋又脆的, 口感極好!
成個熱狗食落超蒜! 好好味!
扭扭薯條唔油膩, 不錯!
經典焗薯
呢個焗薯算交到功課呀! 配埋SOUR CREAM 同煙肉食, 正呀!
我地仲叫咗ICED MOCHA 同AMERICANO
不錯! 正常水平!
不過杯ICED MOCHA 要成$50, 貴咗D!
時間過得好快, 當打呢篇食評嘅呢一刻, 我食評中其中一隻狗狗已經移民咗去彩虹橋! 呢次亦係最後一次同佢出街! 感觸!