2023-04-01
想避開人潮,走入愉景灣吹下海風嘆個Buffet🥰。酒店最大特色係設有戶外BBQ燒烤。可惜天氣不似預期,大廚移師餐廳𥚃提供食物。值得一讚❤️豬仔🐽提早一個月book定枱,可以飽覽海景,望住白色教堂,享用愉快晚餐❤️🔥。🥢海鮮區+ 刺身區鱈埸蟹腳、麵包蟹、熟蝦、蜆、八爪魚、三文魚、吞拿魚、北海道帶子、鯛魚❣️私心推介麵包蟹啖啖蟹膏 帶子厚切完粒上 鮮甜肥美🥢BBQ區炭燒羊排、魷魚鬚、三文魚、虎蝦、雞翼、紅腸、粟米🌽、番薯❣️私心推介魷魚鬚軟腍帶甜 虎蝦爽口帶鮮🥢熟食區酸菜魚、話梅豬手、素叉燒、咕嚕肉、油雞、千層麵❣️私心推介酸菜魚酸辣有勁 魚肉鮮嫩 我地Encore咗三次 話梅豬手酸甜酸甜 非常開胃🥢甜品區麵包布丁、芝士蛋糕、朱古力慕絲蛋糕、忌廉奶凍、芒果雲呢拿忌廉卷、檸檬蛋白撻、朱古力噴泉⛲️、movepick雪糕、雪條等等❣️私心推介朱古力噴泉可以加入辣椒仔Tabasco ,創意十足👍🏿
🥢海鮮區+ 刺身區
麵包蟹啖啖蟹膏 帶子厚切完粒上 鮮甜肥美
🥢BBQ區
炭燒羊排、魷魚鬚、三文魚、虎蝦、雞翼、紅腸、粟米🌽、番薯
魷魚鬚軟腍帶甜 虎蝦爽口帶鮮
🥢熟食區
酸菜魚、話梅豬手、素叉燒、咕嚕肉、油雞、千層麵
🥢甜品區
❣️私心推介
朱古力噴泉可以加入辣椒仔Tabasco ,創意十足👍🏿