2023-01-20 4818 瀏覽
同閏蜜一齊去圓方食泰式下午茶每日下午3至5時供應~餐廳空間感十足啊樓底超高,有落地大玻璃窗,打卡影相超靚啊!Book位時講想影相靚啲,店員特意安排窗口位置俾我哋打卡!店員服務態度都好好喔,願意幫我哋影相之餘又唔會黑面,仲會主動過嚟幫我哋斟暖水~「尋味泰國」下午茶 $468鹹點:🍤冬蔭功雞尾酒大蝦 大蝦爽口彈牙醬汁酸酸甜甜 好開胃🦀軟殼蟹柚子沙律 軟殼蟹脆卜卜配上清新嘅柚子沙律🫔蘆筍蝦春卷 包住原條蘆荀幾有趣🍢豬肉串燒伴糯米飯 豬肉串好入味醬汁帶甜!🧁紫蘇葉辣炒豬肉碎撻 細細件撻仔肉碎粒好香~🌮泰式魚餅伴蒜蓉包 魚餅好有泰式風味甜點:🥭芒果糯米飯 芒果超鮮甜!配上糯米飯已經滿足到我想去泰國嘅心😍🥥椰汁西米糕 西米糕粒粒分明好香椰汁味🍓士多啤梨西米丸子 表面放草莓,綠色斑斕味丸子鋪滿椰絲口感好特別🍭馬卡龍 甜絲絲嘅馬卡龍~飲品🍹Thai Sangria 超大杯Sangria 橙黃色好似fruit punch咁樣裏面有好多生果~🥤Rose Apple Delight 成杯紅色顏色夠鮮艷🍵Pandan Coconut Jelly 熱飲 入口好似飲緊斑蘭西米露🤣 暖笠笠味就唔甜~🍨泰式自製雪糕

「尋味泰國」下午茶 $468

鹹點:
🍤冬蔭功雞尾酒大蝦 大蝦爽口彈牙醬汁酸酸甜甜 好開胃
🦀軟殼蟹柚子沙律 軟殼蟹脆卜卜配上清新嘅柚子沙律

🫔蘆筍蝦春卷 包住原條蘆荀幾有趣
🍢豬肉串燒伴糯米飯 豬肉串好入味醬汁帶甜!

🧁紫蘇葉辣炒豬肉碎撻 細細件撻仔肉碎粒好香~

🌮泰式魚餅伴蒜蓉包 魚餅好有泰式風味

甜點:
🥥椰汁西米糕 西米糕粒粒分明好香椰汁味
🍭馬卡龍 甜絲絲嘅馬卡龍~

飲品
🥤Rose Apple Delight 成杯紅色顏色夠鮮艷

🍨泰式自製雪糕 $68
最後我哋仲叫咗泰式自製雪糕一球椰子味一球芒果味,味道天然帶有淡淡的果香味,入口即溶好幸福哦🥰

下午茶