2016-12-15 1593 瀏覽
Bi 一向鐘意食all day breakfast知道元朗有間頗有誠意嘅西式小店所以就去試試當日横風横雨 響鳳攸北街揾極都揾唔到間舖頭最後打俾負責人先知 原来小店位置同一至六号唔係同一條街大家可以落左形點條天橋 向右行 沿大街行到東方獸醫就見到Leisure 十一點幾仲有早餐提供而我就選擇左供應到4點嘅all day breakfast室内位置好細只係放到2張檯牆上掛左幾幅晝 CAFE行文青風客人多数揀坐室外當日聽到滴滴答答嘅雨声別有一番情調美中不足嘅係張枱好細 枱腳唔穩陣仲有好多好大嘅空隙 每次放杯都要非常小心個杯會跌落去講反份all day跟餐有一杯細橙汁 另再有一杯咖啡/茶我就選擇左唔使加錢嘅熱鮮奶杯奶打左泡 口感比就甘煲熱距豐富哩d都係誠意之一滑蛋炒得夠滑 但上枱個時已经凍左建議最後先炒同埋唔香牛油味 呢點純粹個人喜好。兩塊烚嘅火腿,如果係煎嘅會更好。沙律菜好新鮮,唔會有種雪左好耐嘅感覺無苦澀味, 配黑醋另外有茄汁豆,同埋有舊好細的薯蓉食得出唔係溝粉果種即食薯蓉麵包烘到內脆外軟隔得耐食都唔無變到好硬店主係基督徒,從臺上的木立方體上的金句可以略知一二店主亦都好親切,會同客人傾計隔
Bi 一向鐘意食all day breakfast

杯奶打左泡 口感比就甘煲熱距豐富

哩d都係誠意之一
滑蛋炒得夠滑 但上枱個時已经凍左

建議最後先炒

同埋唔香牛油味 呢點純粹個人喜好。

無苦澀味, 配黑醋

另外有茄汁豆,同埋有舊好細的薯蓉

食得出唔係溝粉果種即食薯蓉

質素高 又唔貴

會再去!

回覆 回覆所有人 轉寄
2016-11-30
$60 (早餐)