2018-07-05
大隻港男 黃長興 呀!來到佢開的法國Fusion餐廳! 店名叫“ little la mer“,中文叫“小喇咩“淨聽個餐廳名,都覺得幾特別我呢個吃貨當然要去試下新野!餐廳燈光柔和,感覺舒適。好多野食, 餐牌選擇多樣化,集日本、法國、越南菜,於一身 溫泉蛋芝士蟹肉烤大菇 呢道美食集合左多款食材。有流心蛋,蟹肉,大啡菇,食落真係超香,多重口感呢個流心蛋好有驚喜! 切開真係流心嫁 😂!好好味👍🏻❤️同埋混埋芝士,大菇一齊食, 芝士味香濃。至於大烤菇水份充足,好juicy~食落有“滑“嘅感覺!有好多層次, 真係唔錯! 越南小食併盤 傳統越南小食拼盤,有札肉,越南春卷,炸蟹鉗,炸蝦🍤,仲有超多沙律菜🥗熱辣辣,馬上起筷!!!!!!個人就幾鐘意佢個炸蝦, 魚餅同春卷全部新鮮即炸,炸得香脆,食落彈牙!真係好好味😼外脆內軟嘅感覺,真係好少機會食到!整體方面味道確實好正!越式烤黑鯽魚魚放在碟上再煮熱, 保證夠熱魚皮煎得香脆,魚肉勁滑嫩的確唔錯!嘩!嘩! 嘩!原來呢條魚仲有好多肉架,肉質嫩滑,魚味濃,夠肥美呀!!點埋越式酸辣醬,酸酸辣辣, 好開胃,魚既鮮味提起哂!不過就有DD咸🤣😂火焰焦糖香蕉伴雪糕😀很精
來到佢開的法國Fusion餐廳!
店名叫“ little la mer“,中文叫“小喇咩“
淨聽個餐廳名,都覺得幾特別
我呢個吃貨當然要去試下新野!
餐廳燈光柔和,感覺舒適。
好多野食, 餐牌選擇多樣化,集日本、法國、越南菜,於一身
溫泉蛋芝士蟹肉烤大菇
呢道美食集合左多款食材。
有流心蛋,蟹肉,大啡菇,食落真係超香,多重口感
呢個流心蛋好有驚喜! 切開真係流心嫁 😂!好好味👍🏻❤️
同埋混埋芝士,大菇一齊食, 芝士味香濃。
越南小食併盤
熱辣辣,馬上起筷!!!!!!
個人就幾鐘意佢個炸蝦, 魚餅同春卷
全部新鮮即炸,炸得香脆,食落彈牙!真係好好味😼
外脆內軟嘅感覺,真係好少機會食到!
整體方面味道確實好正!
越式烤黑鯽魚
魚放在碟上再煮熱, 保證夠熱
魚皮煎得香脆,魚肉勁滑嫩的確唔錯!
火焰焦糖香蕉伴雪糕😀
很精緻,帶心思 😘
熱香蕉crossover配雪糕吃,味道不錯。
下面有層焦糖,所以食落脆脆!
芒果棉花糖
最欣賞佢E個甜品
有我鐘意既棉花糖。裹面仲有紫米, 芒果。食落層次好豐富又唔會好甜。😍
大推介!!