餐廳: 大都烤鴨
資訊:

2016-04-08 8605 瀏覽
一直都想試哩間既烤鴨,因為時常都聽到身邊朋友大讚哩度既烤鴨好好味,而中意食既我當然都唔執輸一早約好朋友們選擇哩間做慶祝友人生日飯既晚餐,我地都提早四至五日訂枱,怕自己行入去無位同要等,幸運地一訂就訂到了。入座後,我地諗好左都係散叫又可以叫自己想食既野,雖然叫餐方便唔洗諗,但散叫就唔洗局限左大家同埋巧合地做緊銀聯卡73折優惠(只限大meun散叫食物,不包括飲料),非常好叫左以下幾款菜:烤鴨(一隻$4xx): 烤鴨皮切得好薄又無肥膏,肉係全瘦同埋兩樣係分開切好,岩哂d各有所好既人,加上包烤鴨個皮好薄又唔厚,配上哈密瓜絲好特別,食完帶出個鴨皮既香味荷葉包鴨飯(烤鴨二食$88): 個飯好大陣荷葉味,食入口好香同飯細細粒,容易咬同唔會覺得濟。花雕醉雞: 可以如果酒味再濃d會更入味蠔油蘑菇: 凍食,賣相好得意,幾好食胡同牛肋肉: 清蒸牛,炆牛腩噤,無咩特別,都好食但可以唔叫灌湯小龍包: 皮好薄同好多湯汁,幾好食!乾扁四季豆: 炒得好入味同岩岩好,好好食酸菜魚: 好好味,有麻味,個湯真係必飲整體上,我覺得大部分都好好食,下次會再黎,由其烤鴨特別出色

叫左以下幾款菜:

花雕醉雞: 可以
如果酒味再濃d會更入味

蠔油蘑菇: 凍食,賣相好得意,幾好食

胡同牛肋肉: 清蒸牛,炆牛腩噤,無咩特別,都好食但可以唔叫

灌湯小龍包: 皮好薄同好多湯汁,幾好食!

乾扁四季豆: 炒得好入味同岩岩好,好好食

酸菜魚: 好好味,有麻味,個湯真係必飲

整體上,我覺得大部分都好好食,下次會再黎,由其烤鴨特別出色

灌湯小龍包
四喜烤夫