2009-01-07
見到咁多好評,人地食完都有讚冇彈,於是同朋友陳小姐黎試下,我點左個鎮江排骨麵,而陳小姐就要左個北京炸醬麵,另叫左個小食:銀絲卷鎮江排骨麵($21)其實真係唔錯架,排骨好入味,而且都幾軟下,只不過同我想像中就有d出入,而且一碗麵都幾大碗下!! 一個女仔除非好肚餓,如果唔係就未必食得晒唷~北京炸醬麵($21)個麵黎左,同一般食店一樣,係乾身的,不過就有好多椰菜,仲會有一碗清湯;但陳小姐話個麵比唔上屯門市中心ge美食廣場某食店銀絲卷($9)有炸同唔炸之分,我同陳小姐都有少少熱氣,所以要左唔炸,睇個名我地2個都以為係,一層皮入面包住芽菜之類;但一上枱,我地2個不禁你眼望我眼,因為銀絲卷係一個大曼頭,切成4舊加一小碟鍊奶;早知要炸架啦>.< 食入口寅係普通曼頭點鍊奶咋!!!不過店員服務好好唷~ 原本我地都眼闊肚窄,柔左以上ge食品仲想點多樣未見過未食過ge"湯年糕",但個老闆同我地講,我地得2個女仔,冇可能食得晒咁多野,因為一碗主食都幾大碗下;我地聽佢ge意見,估唔到淨係2碗麵都食唔晒>.< 大叔真係好細心好好人唷!!!
大叔真係好細心好好人唷!!!