2024-08-09 920 瀏覽
喺銅鑼灣時代廣場睇完戲,諗唔到食咩,就去咗希慎,見到好多餐廳都排晒長龍,但姚姚酸菜魚竟然冇人等位🤷🏻‍♀️,經理仲話可以任坐😮,就去試吓啦,佢俾我哋2人坐4人卡位,仲係窗邊位,位置都相當闊落🫢❣️春夏滋味套餐 $338📍姚姚酸菜魚(精裝版)酸菜魚份量係比較少,一撈已見底🥸,魚肉算滑但較多骨,湯底都一般,唔夠辣同酸🙂‍↔️,整體較為遜色🤨📍北京烤鴨(半隻)北京烤鴨等嘅時間比較耐,可能真係即叫即烤😂😂,鴨皮香脆多油脂,鴨肉味就唔太濃,配上青瓜絲、大蔥絲、紅菜頭同甜麵醬夾住薄餅食冇咁膩😙📍川味鴨架經理話可以轉做是日涼菜,食咗咁多濃味嘅嘢就試吓轉麻醬雞絲粉皮,味道就係普通嘅麻醬加雞絲粉皮🤪❣️手打檸檬茶 $19凡惠顧神仙套餐,可以半價加飲品,今次試咗手打檸檬🍋茶,但睇到份量係偏細,如果正價就真係唔會飲,味道就正常檸檬茶味🫢🏦是次消費總額 $418(人均消費 $209) 🍴須加一服務費👅好味度:7(10分滿分)有少少失望係一間主打酸菜魚嘅店舖竟然係北京烤鴨做得比較出色,曾經試過內地嘅姚姚酸菜魚,記憶中嘅味道係好嘅,點知喺香港食到嘅竟然相差咁遠,價錢亦都貴好多,所以應該唔會再試🤷🏻‍♀️

❣️春夏滋味套餐 $338

📍姚姚酸菜魚(精裝版)

📍北京烤鴨(半隻)

📍川味鴨架

❣️手打檸檬茶 $19

🏦是次消費總額 $418(人均消費 $209)
🍴須加一服務費

👅好味度:7(10分滿分)
  • 北京烤鴨