2022-04-22
網店轉營至實體店主打自家製低糖低溫發酵 Bagel.✔ 糖不甩 // $48第一口感覺係層次豐富 因為堂食係幫你焗熱的翻熱後外層有嚼勁 裡面煙韌 少少偏乾 如果買其他款其他款返屋企蒸熱食 包體口感應該更好內餡有粗粒花生 芝麻 紅糖香口得嚟又唔會太甜加上軟Q mochi 三重口感係幾特別但內餡分量唔多 1/3個 bagel 都無餡🙈.✘ 咖啡奶酥乳酪冬甩 // $42包身比糖不甩嗰款更有嚼勁😂密度高 偏向麵包質感 帶有微微碳烤香氣以為奶酥乳酪會有軟綿綿流心效果可惜餡料分佈不足 咖啡味唔算好突出.✘ 𝘚𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦𝘛𝘪𝘳𝘢𝘮𝘪𝘴𝘶 // $65聽講係自家製必食甜品 有好高期望 👀用Cream Cheese + Mascarpone Cheese所以質感特別柔滑 充滿芝士香感覺大概有 80% 係 cream cheese再加上冇落到生雞蛋製作 口感唔輕盈 食左 1/3 已經超級膩 😩手指餅浸得好少咖啡/酒 成個感覺超 heavy又係齋相機食系列 📸.✔ 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 // $40 ✔ 𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺 // $42𓇠☟ 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈𝒔 ☟ 𓇬 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ 𓂃 𓄼 ᵈⁱˢˢᵃᵖ
主打自家製低糖低溫發酵 Bagel
✔ 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 // $40
✔ 𝘋𝘪𝘳𝘵𝘺 // $42
𓇠
☟ 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈𝒔 ☟
𓇬 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ 𓂃 𓄼 ᵈⁱˢˢᵃᵖᵒⁱⁿᵗᵉᵈ○ ○ ● ○ ○ ᵉˣᶜᵉᵖᵗⁱᵒⁿᵃˡ
𓇬 ᴀʀᴏᴍᴀ 𓂃 𓄼 ᵐⁱˡᵈ ○ ○ ● ○ ○ ⁱⁿᵗᵉⁿˢᵉ
𓇬 ʙᴏᴅʏ 𓂃 𓄼 ᵈᵉˡⁱᶜᵃᵗᵉ ○ ○ ● ○ ○ ʰᵉᵃᵛʸ
𓇬 ғʟᴀᴠᴏᴜʀ 𓂃 𓄼 𝑏𝑎𝑙𝑎𝑛𝑐𝑒𝑑, 𝑎𝑝𝑟𝑖𝑐𝑜𝑡
𓇬 ᴀᴄɪᴅɪᴛʏ 𓂃 𓄼 𝑏𝑎𝑐𝑘𝑔𝑟𝑜𝑢𝑛𝑑𝑒𝑑
- - - - - - - - - -- - - - - -