餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

今日去九龍塘又一城,行到晚飯時間見耐冇食三哥,所以上左去food court 到食譚仔三哥。去到見到menu 有新野,係tyson yoshi 賣廣告既水煮湯老油條鴨血米線,雖然心大心細驚伏,但最後都鼓起勇氣試下🤓🤓其實雖然佢係sell 水煮湯,但其實係可以揀其他湯底,例如麻辣。但我都係揀左推介既水煮湯,而水煮湯都有得揀辣度,我就揀左小辣挑戰下🤩🤩🤩 另外仲加$8 加左我最愛既竹笙😙一見到碗線見到個湯底紅卜卜已經好興奮,再見到好多餸更加開心。 個油條係on side比,所以唔洗驚啲湯浸到淋曬,要食先放落個湯到。不過條油條本身係偏硬,如果想食淋啲索多啲湯可能就要擺耐啲。至於鴨血都有4-5嚿,口感正常,我另外加既竹笙仲有大量,覺得好抵😝😝😝 唔知係咪因為太耐冇食譚仔,真係覺得好好食,辣得好過癮,食到好飽都要繼續食😝 希望佢可以加入core menu 啦😎😚😜😜我走左韭菜同芽菜on side 既油條

我走左韭菜同芽菜

on side 既油條