2009-08-08 5 瀏覽
呢間上海婆婆午餐時間都幾多人,我12:15 到,遲些少就要等位。由於係open design,所以都比較噪。午餐 - 每個餐包一湯一白飯一小菜,加豆漿+$3,轉菜飯+$3,加甜品+8。點了兩個午餐,麻婆豆腐$38(+$3 豆漿),京荵爆羊肉$43 (+$3 豆漿 + $8酒釀丸子)。湯可以揀 中湯(青紅蘿蔔)或酸辣湯,我就試左酸辣湯,用料都幾夠,比起平時的酸辣湯有少少偏酸,but i like it。麻婆豆腐 - 好大碟的麻婆豆腐,可能碗飯比較細。味道不錯,甜甜地,唔係幾辣,LO 飯真係一流。京荵爆羊肉 - 佢用左唔同的荵同莧茜炒羊肉,荵就爆得未夠香,但羊肉就very good,冇'穌'味,仲要係羊多過荵架,抵到丫。豆漿反而麻麻,好淡,冇乜味。酒釀丸子 - 冇乜人叫的東東,但係真係唔錯,而且D酒好香,值得一試。$95 飽晒走人。
由於係open design,所以都比較噪。

豆漿反而麻麻,好淡,冇乜味。

$95 飽晒走人。

2009-08-06
$47.5 (午餐)