2022-12-15 557 瀏覽
2022.12.08 lunch呢一日,唔知食咩,諗起呢間新嘢,其實之前兩日過嚟睇過,餐牌唔吸引,價錢亦唔算平,所以冇食到。 但今日諗,點都會試佢一次,即管坐低睇,點知都係冇咩好揀,其實上次冇入嚟都係有原因 🫢 餐牌好似有點複雜,啲餐嘅構造有點難明,加上唔知食咩好,都要啲時間去都揀。終於揀咗一個蘑菇黑松露海鮮湯拉麵配黑松露醬,一個和牛豬肉咖哩配日本溫泉蛋飯。 兩個都係餐,有包有飲品。 我哋揀咗熱錫蘭檸檬茶。包同飲品先到,同一個小盤仔,其實都唔係幾好,運送途中飲品打瀉了,好容易就整濕埋個包。。。本人就唔係幾鐘意喇🫢 兩種包都冇乜特別,黑炭個塊就硬咗少少,我個軟包就正常。拉麵到,賣想麻麻,有點怪怪,所謂嘅海鮮湯,冇乜鮮味之餘亦好油,整體味道我就真係覺得唔好食,女友就話可以接受🤪賣相唔錯,味道都唔錯,豬肉係肉碎嚟,飯係比較特別,係一啲好似用飯素撈過嘅飯,唔鐘意軟身黏住一舊嘅朋友,高應該唔係好啱。有一樣我倆都唔係好鐘意係將啲沙律放埋係飯到,仲要係咖哩飯⋯⋯好怕啲沙律汁同啲咖哩汁同飯撈埋咗😵‍💫 加上呢種碟,食完啲沙律菜,成個碟邊都係沙律汁,好污糟咁😵‍💫
2022.12.08 lunch

蘑菇黑松露海鮮湯拉麵配黑松露醬