2020-10-31
嗰日同同事放工,啱啱出糧冇耐於是想慶祝食一餐,記得之前間鋪未裝修同未搬之前食過一次,矯飾尤其係嗰啲牙籤羊肉,於是諗住見佢新開左再同同事去食下睇吓啲味有冇keep到。我哋幾個人嗌左幾碟唔同嘅嘢,牙籤羊肉、串串蝦、涼粉、酸菜魚、東風螺,好似仲有啲雞肉。全部野都係叫咗小辣,但其實全部野上晒枱都唔係覺得好辣,連平時唔食辣野嗰個同事都覺得唔辣,可能我哋嗌小辣佢驚我哋食唔到咁多立美啦所以落少咗掛。首先佢先想涼粉嘅,但我哋食嗰個涼粉呢就完全唔凍囉,係室溫嘅溫度囉,呢個就真係有啲失望嘅。但個東風螺呢就好味好多,而且佢啲青瓜呢有啲似wasabi嘅辣味幾得意😂啲螺食落去係新鮮嘅而且唔會話好鞋,我哋都啱啱好。羊肉同埋雞肉嗰度主要係我哋覺得睇落好似好多辣椒但係好似冇乜辣味囉,不過下次可能試吓中辣,睇吓會唔會辣好多。另外嗰個酸菜魚呢個,就唔評論啦,因為我哋覺得冇乜特別。但係相反個串串蝦,我哋就覺得幾好食不過就係太多油啦,一個咩都就OK嘅。令我哋嗌左啲水果茶,同埋啲青檸梳打,咁水果茶呢佢一上到黎呢即刻好驚喜,因為真係好多水果同埋都好靚好大杯嘅。總括嚟講我覺得個味道呢未搬之前好食啲,而家可能因為多咗廚房,有機會唔同
總括嚟講我覺得個味道呢未搬之前好食啲,而家可能因為多咗廚房,有機會唔同廚師煮嘅,所以個味可能爭少少。不過個環境呢就比以前坐得舒服咗同埋都乾淨好多嘅。