2019-06-21 22 瀏覽
朋友試過話好食,今晚就同男友黎撐枱腳😙環境唔算好大,但係感覺幾靜啱晒二人世界。✨㨂左兩個最抵食嘅set dinner~~✨栗子忌廉湯:第一次飲用栗子打蓉嘅忌廉湯,栗子味好香,帶點甜甜的。加埋面頭既ham, 咸咸地好得意,呢個湯真係超好飲好特別。✨未試西餐d麵包可以咁大份,除咗牛油仲有士多啤梨jam提供。圓形麵包好鬆軟,有淡淡既香草味。牛角酥都好香牛油味,塊餅好薄上面仲有啲芝麻都幾香,基本上全部都好正。✨煙三文魚菠菜仔沙律伴檸檬水瓜豆油醋汁:個汁幾好味,好香檸檬味酸酸地感覺好清新。三文魚卷花同下面d 菠菜仔,汁醬襯托起黎好靚,成個擺盤好有heart, 好睇又好食。✨涼拌蓮藕、炸蠔沙律拌豆腐覆盤子汁:炸蠔熱辣辣好鬆化,內裏充滿蠔汁。蓮藕爽脆,個汁酸酸地帶少少辣好開胃。剩係食完前菜,湯同埋麵包已經好滿意✨墨魚汁海鮮意大利麵:意粉煙煙韌韌好有咬口,個汁仲食到墨汁香。平時食到好多都係得個色無墨汁味,但呢個真係唔錯。✨海鮮全部都好鮮味,有大蝦,蜆,魷魚圈。最好食係藍青口。✨香煎意大利煙肉、大啡菇芝士牛肉漢堡:個burger 真係超級大,厚到唔知點咬🤣。個包上面好多芝麻,而且入邊搽左少少蒜蓉醬,食落
朋友試過話好食,今晚就同男友黎撐枱腳😙
環境唔算好大,但係感覺幾靜啱晒二人世界。
✨㨂左兩個最抵食嘅set dinner~~
✨栗子忌廉湯:
✨未試西餐d麵包可以咁大份
✨煙三文魚菠菜仔沙律伴檸檬水瓜豆油醋汁:
✨涼拌蓮藕、炸蠔沙律拌豆腐覆盤子汁:
✨墨魚汁海鮮意大利麵:
✨海鮮全部都好鮮味,有大蝦,蜆,魷魚圈。最好食係藍青口。
✨香煎意大利煙肉、大啡菇芝士牛肉漢堡:
個burger 真係超級大,厚到唔知點咬🤣。個包上面好多芝麻,而且入邊搽左少少蒜蓉醬,食落好香口。
✨煙肉唔係平時薄薄果種,佢係好厚切既,之前起大阪都食過呢款煙肉,超正的。
最鍾意係大啡菇,勁juicy!! 塊牛都好厚好多汁,入面仲有蕃茄芝士,真係飽到頂上心口,如果可以有埋薯條真係更開心。
✨呢個dinner 真係值回票價,毎人二百零蚊但係超飽,食物都好高質好有heart, 可以再encore.
2019-03-17