2024-09-26
<Daap> 📍中環🔸Made in HK 的味道 👅🔸本地薑掌廚 ⭐️ 大愛臘腸卡邦尼手工意粉日本返港除咗排山倒海嘅工作之外,仲有排山倒海嘅飯局 😆 Japanese cuisine overwhelming~ 所以揀咗一間地道港式fusion菜 🇭🇰 6-courses dinner menus 都係 $780 + 10%花膠配泰式乳酪紅油醬 — 唔係好食到乳酪味,感覺似係喇沙,紅油帶有少少辣,為整個item添上一點刺激感 🥴烤栗子湯配羊肚菌 — Blend得均勻、綿密嘅栗子湯,🌰🤎 配上鮮羊肚菌,飲落係秋天嘅感覺,溫暖而且實在。臘腸卡邦尼手工意粉 — ❤️🔥主角❤️🔥 火燒過嘅溫泉蛋,有著煲仔飯一般嘅燶邊,煎香臘腸咸香迫出,為口感紮實嘅手工製Pasta帶來昇華。西班牙紅蝦燒賣 — 大廚建議一啖食,因為燒賣會有鮮味爆汁嘅效果 💦 M5和牛柳 配雜菌XO醬牛肉汁 — 朋友仔嘅選項,佢比左個正評。自家制酸種菠蘿包配 港式奶茶雪糕 — 自家製熱辣辣焗起嘅酸種菠蘿包,麵包熱辣辣、軟綿綿~ 🥴 我偷睇到佢用XTC嘅Earl grey 奶茶雪糕啊 😆😆😆 好味好味!!!喜歡呢個超
<Daap> 📍中環
🔸Made in HK 的味道 👅
🔸本地薑掌廚 ⭐️ 大愛臘腸卡邦尼手工意粉
自家制酸種菠蘿包配 港式奶茶雪糕 — 自家製熱辣辣焗起嘅酸種菠蘿包,麵包熱辣辣、軟綿綿~ 🥴 我偷睇到佢用XTC嘅Earl grey 奶茶雪糕啊 😆😆😆 好味好味!!!喜歡呢個超港甜品組合。