2019-11-23
依間嘅酒好得,佢係本地品牌,有幾多口味可以揀,位於堅尼地城,地點都認真好chill,加上食物款式都唔少,唔只係飲酒。我地嗌咗一個啤酒set,有六款精選,由左邊飲到右邊,由淡口到濃味,佢有張紙仔寫返有咩特別同埋係咩口味,我地就偏愛第四款,之後就再點多咗杯。牛油果蓉同脆片,一向嘅牛油果香,食埋就有少少飽。我地主菜點咗牛扒,牛扒油脂厚香,煎得剛好,加上薯仔嘅皮都非常香口,我地都覺得係香港難得好食嘅牛排。雞肉配上牛油果蓉嘅墨西哥餅,配上沙律汁同菜,醬汁唔會好厚,食落好清爽。雞肉份量都唔少,加上唔會太乾,整體好味。最後我地點咗brownie配雪糕同單點咗一份柚子雪芭,brownie會淋上巧克力漿,形成一層脆皮,口感更加豐富。柚子雪芭清新解膩,整體食物同酒水都唔差✌🏻