2023-03-08
餐廳啲雞用咗本地雞,加上日本備長炭去燒每一串,除咗食物原味,仲多咗陣炭燒焦香。喺柔和嘅燈光,日系懷舊風、冇油煙嘅環境下,梗係同朋友仔飲返兩杯(無酒精)先啦😆😆∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 私心推介🫶🏻૪ 雞軟骨 $30脆口得嚟,仲有啲肉食,惹味૪ 熟成雞腿肉 $42嫩滑有汁嘅雞肉,俾燒到香脆外層嘅雞皮包住,口感豐富,好好食🤤૪ 薯仔沙律 $68棉密嘅薯蓉,加上流心蛋漿同少少芥末味,唔會覺得會滯૪ 芝士年糕 $48要襯熱食,薄脆外層,軟糯內層,香濃芝士味૪ 甘口嘉美雞全翼 $48調味啱啱好,鹹甜鹹甜,咔嚓!咔嚓!超級脆口,入面嘅肉質仲好juicy添😋૪ 焦糖蕃薯配雪糕 $88又甜又熱辣辣又棉滑嘅蕃薯,上面嘅糖燒到焦脆,配埋凍冰冰嘅雲呢拿味雪糕,冰火口感,呢款甜品做到呀👍🏻❥ 少見系列🔎૪ 銀杏 $28要睇彩數,朋友仔嗰串就帶啲苦,小編串又冇乜喎,帶有甘甜味૪ 提燈 $42雞得一粒,呢粒好橙黃色,好大粒,仲識爆汁૪ 豚肉車厘茄卷 $32油香滿滿嘅豚肉包住車厘茄,味道酸甜酸甜,中和到油膩感૪ 豚肉蘆筍卷 $38除咗豚肉嘅香,仲
❥ 私心推介🫶🏻
૪ 雞軟骨 $30
脆口得嚟,仲有啲肉食,惹味
૪ 熟成雞腿肉 $42
૪ 薯仔沙律 $68
棉密嘅薯蓉,加上流心蛋漿同少少芥末味,唔會覺得會滯
૪ 芝士年糕 $48
要襯熱食,薄脆外層,軟糯內層,香濃芝士味
૪ 甘口嘉美雞全翼 $48
૪ 焦糖蕃薯配雪糕 $88
❥ 少見系列🔎
૪ 銀杏 $28
要睇彩數,朋友仔嗰串就帶啲苦,小編串又冇乜喎,帶有甘甜味
૪ 提燈 $42
雞得一粒,呢粒好橙黃色,好大粒,仲識爆汁
૪ 豚肉車厘茄卷 $32
油香滿滿嘅豚肉包住車厘茄,味道酸甜酸甜,中和到油膩感
૪ 豚肉蘆筍卷 $38
除咗豚肉嘅香,仲食到蘆筍嘅香同爽口感
❥ 繼續食系列🍽️
૪ 雞翼 $32