2022-05-03
因為呢間cafe係一以朱古力做主打, 一行到入去就會聞到濃濃既可可味, 裝修以深啡同白色為主, 牆身就係純白色, 十分簡潔, 有種好舒服可以係度坐一日既感覺🙆🏽♀️ 食物都以輕食同甜品為主, 飲品當然係朱古力做主打啦, 如果想飲咖啡既話都有咖同咖啡豆可以選擇😉Sweet Moment ($75)超鬆脆既法式Twist Brioche Bun配上雲尼拿味雪糕加左啲果仁碎, 其中最香就係開心果, 差啲以為自己食緊開心果味雪糕🍦 再加上自家製海鹽焦糖醬, 成件完美地配合, 兩個人share黎食份量啱啱好👍🏽 成個口感豐富得黎又鹹鹹甜甜, 食完包你滿意, 重點係冇飽滯既感覺‘Hot!!!’ Chill Chocolate ($75)一向鐘意挑戰待別野既我當然要試下呢個辣朱古力啦🥰 70%濃度既熱朱古力, 配上惹味辣椒粉🌶️ 朱古力飲落好順滑香濃, 辣椒既味同個朱古力又幾夾, 辣味係慢慢咁滲出黎, 飲到最後既辣味仲會停留係喉龍一段時間, 完全係味覺既衝激😝 店員形容為譚仔既三小辣😂Cacao Husk Tea ($45)飲茶同樣都可以飲到朱古力既味道, 仲要係可可味勁過茶味, 本身應該仲要帶啲提子
Sweet Moment ($75)
Cacao Husk Tea ($45)
飲茶同樣都可以飲到朱古力既味道, 仲要係可可味勁過茶味, 本身應該仲要帶啲提子乾味道, 不過就俾朱古力既味蓋過左🤭 如果怕飲完成杯朱古力太滯, 但係又想要朱古力味享受既朋友可以一試😊
上次黎見到太多人排隊所以試唔到, 今次特登早啲黎結果唔洗等位可以直入🙂 見到都有唔少人會自己一個黎飲野或者帶埋狗狗一齊黎飲下野同店員吹下水添😉 鐘意飲朱古力朋友絕對推薦你黎呢間Cafe😋