2015-03-16 10098 瀏覽
因為朋友介紹,才知道午市做緊個"四人同行一人免費"既優惠。1.食物款不算多,但質素好作為一個buffet,食物的款式不算多,不過我認為以兩小時半的用餐時間來說,才剛有足夠時間去試不同的款式。因為當中食蟹腳同排生蠔都會用上一定的時間。生蠔: 我排左兩轉,每轉最多可以拎5隻,而每次排左5分鐘左右。因為當日中午的入座人數唔太多,相對等既時間已經算短,另外都是乎有幾個開蠔師傅去影響取蠔時間。生蠔全部都係即開即食,味道還好,都算新鮮既。刺身: 我唔知是不是午市無海膽同帶子食定點,總知個日就食唔到,有點失望。不過其他刺身整體都新鮮好味既長蟹腳: 有好多長蟹腳放係度,唔怕無得食。味道方面,肥美又新鮮,唔會話好大雪味,值得一食再食。和牛片同西冷牛扒: 唔好睇個和牛片好似普通超級市場見到D肥牛片咁既樣,但係個味道完全唔同班。師傅會即時煎比你,30秒就立即拎得,個人覺得呢個都幾好味。而西冷牛扒都好味,肉質唔會太un,鮮嫩,如果嫌太生亦叫廚師煎一煎比你。如果mr.steak ge 牛扒都唔好食就應該要反省下!鴨肝: 味道不討好,有點兒苦澀味,食兩夠仔已經好足夠,否則濟住個肚 其他
因為朋友介紹,才知道午市做緊個"四人同行一人免費"既優惠。

1.食物款不算多,但質素好

生蠔:

刺身

長蟹腳:

和牛片同西冷牛扒:

鴨肝:

味道不討好,有點兒苦澀味,食兩夠仔已經好足夠,否則濟住個肚

其他熟食都無咩特別,但好似個點心有燒賣同小龍包,雖然都係放置係蒸籠裡面,但就係唔熱,食落有點凍凍地,麻麻地好食,而個小籠包係唔會有湯汁流出,所以試左一粒已經放棄左。

甜品方面: 款式多,我都試唔哂lu,仲有香蕉船同畫碟服務,個人覺得畫碟服務係幾特別同貼心。雪糕方面係哈根大師,very nice !

2. 抵食
個日星期六原本「生蠔和牛buffet」 要$398 但優惠連加一後 每人都係$338。
以這個價錢能夠食到相對有質素的貴價食物,我認為已經值回票價。
刺身
生蠔