2018-10-02 573 瀏覽
實不相瞞,本小姐第一次食呢個品牌嘅芝士撻係舊年喺東京食的,當時當地當然原汁原味更加係原價,手掌心咁上下size嘅撻不需兩秒時間已經令人一試難忘然後瘋狂愛上估唔到番到嚟香港隔咗一排呢個brand已經旋風式咁吹襲過嚟,風頭一時無兩,初初開業人龍不斷,貪新忘舊嘅香港人令到呢個現象過咗幾個月已經完全消失去。 今日收工閒逛APM,見有少少肚餓,就心血來潮上嚟會一會呢個我認為佢係<撻中之皇>嘅BAKE,竟然仲有緣俾我遇上新口味:香蕉朱古力芝士撻添!!!呢種口味簡直就係衝著我而來,是最喜愛,沒有之一。 $25蚊一個喺香港想食,而去購買都可謂合理,因為同日本嘅價錢係幾乎相等的,店員會問你係咪即時享用,定係會帶番屋企食,外帶當然會有不同嘅包裝,話明肚餓,我就梗係即刻食啦。呢個撻size雖小但係就邪惡無比,通過透明嘅玻璃櫥窗望入去,見到誘惑引人嘅金黃色,未買到手都已經流緊口水......拎到手之後,一口咬落去,上面嘅香蕉同朱古力碎首當其衝直達味蕾,繼而就係北海道芝士混合法國芝士嘅內餡,幼滑綿密,香濃厚醇嘅芝士非常美味,口感實在亦又接近液體嘅狀態,連個撻皮都烤到香脆可口,無論色澤抑或口感都不
拎到手之後,一口咬落去,上面嘅香蕉同朱古力碎首當其衝直達味蕾,繼而就係北海道芝士混合法國芝士嘅內餡,幼滑綿密,香濃厚醇嘅芝士非常美味,口感實在亦又接近液體嘅狀態,連個撻皮都烤到香脆可口,無論色澤抑或口感都不會令人失望,食完一個都仲想番轉頭幫襯多佢一次
原味北海道芝士撻+香蕉朱古力芝士撻
2018-09-28