2024-06-06
今次想同大家介紹一間真隱世大排檔餐廳,點解咁樣講呢?因為餐廳嘅位置真係唔係咁容易搵到,唔係住附近嘅人都未必識佢。正正因為咁所以佢先可以保留住最傳統嘅港式大排檔風味,好處係勝在地方夠大,可以有室內同室內可以選擇。☺️**燒味三拼**燒味喺呢度餐廳嘅招牌菜之一,今次試咗佢哋三拼分別係燒肉叉燒同燒鵝。鮮紅欲滴嘅燒鵝皮,淋咗柚子汁更加香滑可口。旁邊仲有焦脆香甜嘅叉燒同厚身多汁嘅燒肉,叉燒係厚切啖啖肉。至於燒肉嘅皮就係脆卜卜,配合佢哋特製嘅芥末醬,真係完美無瑕。🤤**椒鹽魷魚酥**呢個真係港式小食必點嘅經典菜式,我自己都好鍾意食。佢哋用咗新鮮肥美嘅魷魚,炸至外酥內嫩,仲灑埋一大把秘製椒鹽,真係食到停唔到口。值得一讚嘅係佢嘅炸粉唔會好厚身,薄薄地入口即溶。🦑**肉碎生菜煲**煲仔菜呢道餸一上枱嘅時候,已經俾佢嘅香氣迷住咗。佢哋用咗好嫩滑嘅肉碎,同新鮮嘅生菜一齊煮,生菜爽脆之餘仲好入味,用嚟送飯真係一流。🥬
**燒味三拼**
**椒鹽魷魚酥**