餐廳: 盈館
資訊:

2024-08-28 695 瀏覽
今日想食好食嘅粵菜點心,於是嚟咗呢間位於旺角,叫做「盈館」食午餐啦!✨ 芝士鮮蝦腐皮卷我想講係好好好食🤗🤗 個皮煎得啱啱好,再加足料彈牙鮮蝦仁同芝士!外層煎到少少脆,金金黃黃,又靚又好食!😍✨ 懷舊燒賣王 原來燒賣咁好味!🤭,份量超大,極大舊! 啖啖肉感,每啖都含有滿滿的肉!滿分!😣😣好味🫶🏻🫶🏻✨ 京式片皮鴨$268咁大隻川皮鴨,咬落去超爽。皮脆肉嫩,每一口都爆滿有口感!大滿足。😝鴨皮一啲都唔厚超脆✨ 金蒜陳醋拍青瓜來點爽口嘅菜式。青瓜脆口十足,拌上金蒜陳醋,即刻爽口開胃,口感清新無比,👍🙆‍♀️總括嚟講,「盈館」嘅粵菜點心整得一流,唔止精緻,而且價錢公道,份量足,係一間香港人值得推介嘅茶樓!

✨ 芝士鮮蝦腐皮卷

✨ 懷舊燒賣王