2021-04-05
今晚嚟到九龍城,晚餐當然係食泰國菜。小曼谷比較出名而且多分店,於是我哋就嚟咗呢一間。但個人一共叫咗三個菜式,兩杯嘢飲泰皇咖喱法包軟殼蟹 👍🏻👍🏻👍🏻一大個法包裝滿住將近滿瀉嘅咖喱汁 🤤 配埋炸軟殼蟹🦀🦀🦀同埋法包個蓋 😂咖喱味好香,有椰汁味又有少少香料味😋軟殼蟹炸得好香口,點啊咖喱汁不得了。法包亦都好有咬口,同樣地同咖喱汁好夾!留意呢一道菜都幾巨型,我哋兩個人食最尾都食淨左接近半個法包...... 🙈 建議大家除非唔嗌其他嘢食,如果唔係就三個人或以上先好叫呢個啦 😂鹹魚炒椰菜苗 👍🏻👍🏻椰菜苗除咗泰國餐廳之外比較少地方食得到。菜葉嘅質地好有咬口,比較厚身少少,而且用鹹魚炒配埋啲蒜香味非常香口!柚子蝦沙律 👍🏻👍🏻幾清新幾清甜,做前菜唔錯!柚子好多,而且配埋有啲花生碎,都幾香口!兩杯飲品都係沙冰 👍🏻👍🏻不論係芒果沙冰定係椰皇沙冰水果嘅味都幾濃,完全唔會淡,飲到尾都依然覺得夠味! 😊
小曼谷比較出名而且多分店,於是我哋就嚟咗呢一間。
但個人一共叫咗三個菜式,兩杯嘢飲
泰皇咖喱法包軟殼蟹 👍🏻👍🏻👍🏻
咖喱味好香,有椰汁味又有少少香料味😋
鹹魚炒椰菜苗 👍🏻👍🏻
柚子蝦沙律 👍🏻👍🏻