2011-05-23 74 瀏覽
生日美食之旅第二站,晚餐:名人坊。訂位時已留了燕窩釀雞翼、豉椒炒肚尖和冬菜蒸馬友,另外再加個馬蹄啄肉餅。一坐下已送上蘿蔔糕,有陣陣蘿蔔香,雖然有辣椒醬,但醮它們的XO醬食更美味。首先出場係燕窩釀雞翼:熱辣辣,個皮好脆,一切開啲燕窩好似爆漿咁流晒出黎,犀利。豉椒炒肚尖:炒得好香好好味,肚尖好爽脆。冬菜蒸馬友:冬菜和豉油好鮮味,但馬友不夠肥,多啲魚油會好啲。馬蹄啄肉餅:好多馬碲好甜好Juicy。送既甜品係名人蛋紅棗茶和蛋白杏仁茶:紅棗茶好好飲好有紅棗味好香,原整一隻蛋只係有蛋白而無蛋黃的,正。價錢比我之前search的已加價,3個人埋單$12xx,係貴咗啲,但好偶然一次都無所謂啦,何況生日呢!富哥好nice,和各檯打招呼。另外見到有明星、地產界名人等等,果然係名人飯堂。
生日美食之旅第二站,晚餐:名人坊。

豉椒炒肚尖:炒得好香好好味,肚尖好爽脆。

馬蹄啄肉餅:好多馬碲好甜好Juicy。

2011-05-22
慶祝紀念