2017-02-01 3352 瀏覽
其實成日都會路經金鐘太古廣場嘅Great,每次見到呢間朱古力店都好想試吓。咁啱有同事調職,咁就諗住買盒朱古力送俾同事。行到counter,一個女售貨員走埋嚟向我介紹佢哋公司不同款式嘅朱古力,喺我仲十五十六諗緊買邊款朱古力之際,女售貨員隨即好樂意咁攞出1款經典朱古力俾我即場試食,我打開一試,咦~係72%嘅黑朱古力喎,口感好滑之餘,朱古力嘅香味仲好突出,而且亦唔會一味死甜,果然富有層次於是我二話不說,立即買咗1盒。臨近新年,我又買咗1盒多款不同可可度數嘅朱古力番屋企與家人分享,而屋企人亦大讚好味更值得一提嘅係,經理Amii真係好親切,每次都毫不吝嗇咁送片裝朱古力sample俾客人試食,仲要多謝客人為佢哋品牌做宣傳。佢向我講,文華酒店都係用佢哋公司嘅朱古力㗎,果真有一定嘅級數。總之,每次離開呢間店嘅時候,客人總會感受到咩叫賓至如歸嘅感覺