2013-02-20
去和富探朋友,經過先知原來一碗面搬走左,依家這間都系剛剛開。見到話主打傳統style,出邊又落雨,決定入去整碗熱糖水。間鋪無特別,都好乾淨,可能系平日再加埋落雨,得一張臺有人。其實以前一碗面個陣已經覺得個鋪位麻麻,唔做宣傳都好難搵客。坐低望下份糖水單,都真系幾傳統。其實我對依家D嘩眾取寵的甜品店都有小小抗拒,無技術含量,得個靚字。見到有至愛的喳咋,仲要系“馳名”,一於試下。話說我食喳咋都好多年,所以都幾有經驗! 喳咋最重要是D豆唔可以煮得太淋,我個碗都符合標準,紅豆同眉豆都軟硬剛好,個人鍾意落少D椰漿同花奶。唯一如果可以再熱D就仲好,不過可能是預先整好,所以都可以理解。個friend叫左芝麻糊,話幾好味,夠濃。賣相都唔錯,不過所有芝麻糊都系gum啦 食完雨都停埋,暖暖地,幾好。總體講都滿意,都建議大家試試,傳統野始終健康好多。臨走老闆話下次可以試下個3.6牛奶味雪糕,出門都見到有學生妹買緊,哈哈。*出門口見到招牌寫“太安樓亞婆糖水”主力,會唔會個到的“總店”喳咋會仲好味呢?得閑去試試先
見到話主打傳統style,出邊又落雨,決定入去整碗熱糖水。
話說我食喳咋都好多年,所以都幾有經驗!
食完雨都停埋,暖暖地,幾好。
總體講都滿意,都建議大家試試,傳統野始終健康好多。