2021-12-29 146 瀏覽
今日收工真係超級攰 男朋友知道我真係好攰 所以就帶我食好嘢 介紹咗一間餐廳畀我 同我一齊去食 佢話今次食日式鐵板燒 真係好耐都冇試過食日式鐵板燒啦 所以其實都好開心佢可以帶我過嚟食 因為大家都想快啲食完返屋 所以就喺我公司附近搵咗一個 所以就過咗嚟呢間喺尖沙咀嘅 過到嚟嘅時候地方唔算話好大 但係環境坐得好舒服 見到啲位置都好闊 食下野傾下計都係一個唔錯嘅選擇鱈場蟹腳 $598首先要講下呢個蟹腳 呢一個蟹腳真係好好食 同埋估唔到係咁大嘅 所以其實食落去嘅時候基本上可以塞滿個 口 食蟹肉可以食到啖啖肉真係唔係成日有北寄貝 $128呢個都係巨型嘅 北寄貝 估唔到咁大隻 同樣都係一樣可以咁大啖可以食到北寄貝 呢個感覺亦都係好爽 當然佢亦都有 北寄貝本身嗰種鮮甜嘅味道煙熏黑豚肉 $208呢一個睇住佢烹調真係冇得頂 呢個人真係用煙燻 做出嚟嘅黑豚肉 廚師話咁樣嘅烹調方法會令到肉質更加 嫩滑 所以我哋食嘅時候果然真係 切開嘅時候仲見到好多 蒸氣飛出嚟

鱈場蟹腳 $598

北寄貝 $128